Glutenfri sjokoladeklisjkake - farlig godt!

Sjokoladeklisjkake - kan også funke som sjokoladefondant, bakt i mindre former. Denne oppskriften er nok til en rund form på 22 cm diameter, eller 12 muffinsformer.  Vanskelighetsgrad: på en skala fra 1 - 10? 2! Tidsbruk: 20 minutter arbeid, 23 minutter steking (17 i muffinsformer) Sli...

Resteclafoutis - sommermat på sitt beste!

Tidsbruk: 10 minutter arbeid, 30 minutter steking - flere dagers nytelse!  Vanskelighetsgrad: Idiotsikker! Jeg hadde litt fruktsalat som begynte å bli gjennomsiktig, noen rørte jordbær som sto i fare for å begynne å gjære, og litt selvplukkede, selvsyltede blåbær. Dette ble til sammen ...

Glutenfri (melkefri) foccaccia og pizzaboller - strandmat for store og små!

Foccaccia til de store, og pizzaboller til de små - eller omvendt, alt ettersom! Tidsbruk: 1 time arbeid - og 2 timer med deilige ventepauser til å nyte solen Vanskelighetsgrad: Lett som en plett!    Slik lager du en stor langpanne med foccaccia, og ca. 8 store pizzaboller:  ...

Smak av sommer

  Rabarbra gror villig i hager over hele landet, men kan også kjøpes rimelig i sesongen.  Kokt sammen med ørlite vann og akkurat passe med sukker (hva som er "akkurat passe" her, er opp til hver enkelt. Til kompott, som her, liker jeg å bruke omtrent 600 gram sukker til en kilo rabarb...
hits