Solsikkebrød - en glutenfri vinner i matpakka!

Et saftig, godt brød med myke frø. Lett å skjære fine skiver som ikke smuldrer bort etter noen timer i sekken.  Slik gjør du:  Bland 350 gram av Bakefris Hvetemelerstatning for Gjærbakst med 1 ts salt, 2 ts sukker, 1 pakke tørrgjær, 100 gram grov bokhvete og 150 gr...

Kokoskake!

Den kaken vi alltid hadde i disken på Bakefri, og som vi aldri endret oppskriften på, var kokoskaken. En saftig, ikke altfor søt bunn med tyggemotstand fra kokosen, fylt og dekket med myk og mild sjokoladekrem. Den holder seg i kjøleskapet i minst en uke, så det er ingen fare om det skulle b...

Helg = pizza!

For en enkel, super pizzabunn, som du kan lage ferdig i forkant eller steke med fyll på direkten:  Bland ut 300 gram hvetemelerstatning for gjærbakst med 1 ts salt, 1 pose tørrgjær, 3 ss olje og 4 dl vann. Du kan tilsette et egg om du vil, men bruk da bittelitt mindre vann. Rør, gjerne i ma...

Mer om quiche - Frankrikes svar på pizza!

Quiche er glitrende restemat. Bruk grønnsaker og kjøtt eller fisk du har igjen fra middagen, og finn dine egne favoritter! Bakefris varianter var: Bacon / Broccoli - lettstekt bacon, omtrent 100 gram, og et halvt hode broccoli i hver pai. Her tilsatte vi ingen urter, men litt salt og pepper. K...

Quiche Lorraine

Lag en paideig:  300 gram hvetemelerstatning finbakst og mat, 150 gram smør, 3 egg, 1/2 dl vann og en teskje salt.  Eltes sammen til en jevn deig, pakkes i plast og legges til kjøl i minst etpar timer. Den holder fint i kjøleskap i minst en uke, så dette kan gjøres i god tid! Kj...

Velkommen til Bakefris Blogg!

Hei, og velkommen! Jeg er Tove Gjersrud, som eier og driver Bakefri. Her inne vil jeg poste oppskrifter, bilder og nyheter, med jevne og / eller ujevne mellomrom.    Følg med!
hits