Glutenfri sjokoladeklisjkake - farlig godt!

Sjokoladeklisjkake - kan også funke som sjokoladefondant, bakt i mindre former.

Denne oppskriften er nok til en rund form på 22 cm diameter, eller 12 muffinsformer. 

Vanskelighetsgrad: på en skala fra 1 - 10? 2!

Tidsbruk: 20 minutter arbeid, 23 minutter steking (17 i muffinsformer)

Sjokoklisjkake. Yey!

Slik gjør du: 

Smelt 

300 gram smør, og rør inn

100 gram kokesjokolade og 

100 gram melkesjokolade

Til sjokoladen er helt smeltet. La avkjøles mens du 

Visper sammen

6 egg med

150 gram Bakefris Hvetemelerstatning for Finbakst og Mat,  

100 gram sukker og 

4 spiseskjeer lettrømme

Bland sjokoladesmøret inn i eggemiksen, og hell det hele i en godt smurt eller bakepapirkledd form (evt. muffinsformer, helst av silikon eller teflonbelagt materiale). Stek på 180 grader i 23 minutter. Kaken skal ha en fin skorpe, men den skal "disse" når du trykker lett på den. 

Ta kaken ut og la den avkjøles i formen før du tar den ut. Skjæres i stykker og nytes med kaffe. Eller noe annet godt.

Brukes til findessert? Dryss over melis, gjerne med en sjablong for dekorasjonsverdien, og server med bringebærsorbet!


flytende og herrrlig!

Den holder seg god i mange dager, men kan også fryses og varmes opp rett før servering. Farlig godt!

3 kommentarer

Henriette Celin

29.07.2016 kl.10:29

Så farlig god ut også :3

Bakefri ved Tove Gjersrud

29.07.2016 kl.10:43

Henriette Celin: takk for det - jeg forsøker ofte å være litt beskjeden, men dette er virkelig en av de beste kakene jeg har laget. Man må like klisjete sjokolade, men hvem gjør ikke det???
Håper du har en strålende sommer - og del gjerne med fler!
:o)

Henriette Celin

29.07.2016 kl.11:01

SV: Det gjør jeg absolutt, hehe. Og det har jeg, håper du også har det (:

Skriv en ny kommentar

hits