Resteclafoutis - sommermat på sitt beste!

Tidsbruk: 10 minutter arbeid, 30 minutter steking - flere dagers nytelse! 

Vanskelighetsgrad: Idiotsikker!Jeg hadde litt fruktsalat som begynte å bli gjennomsiktig, noen rørte jordbær som sto i fare for å begynne å gjære, og litt selvplukkede, selvsyltede blåbær. Dette ble til sammen en aldeles fabelaktig liten dessertpannekake, opprinnelig kalt Clafoutis, og opprinnelig med kirsebær - men som du skjønner, her kan all frukt og bær funke. Jeg brukte en oppskrift jeg fant på http://www.marmiton.org/ - en fabelaktig fransk nettside med oppskrifter på alt mellom himmel og jord. Det er en fordel å kunne lese fransk, men det bør kunne la seg gjøre å oversette med enkle midler, tror jeg. De har videoer også, og det gjør det jo enklere... 

Som med alle andre ting som bakes med hvetemel i originaloppskriften, bare erstattet jeg hvetemelet med Bakefris Hvetemelerstatning for Finbakst og Mat, og VIPS! så har man glutenfri Clafoutis også! 

 

Så, om du har en boks med ananas (eller en godt moden frisk en - fabelaktig!), en halv melon, et morelltre i hagen, rester av fruktsalat, to kurver bringebær, en pose frosne jordbær og / eller annen frukt, kan det gjøres om til en dessert som både barn og voksne elsker. Hvis du bruker hard kjernefrukt som epler eller pærer, kan det være lurt å koke dem i et minutt eller to før du bruker dem. Ha da gjerne litt ingefærrot, chili eller vanilje i vannet! Jo våtere frukt du bruker, jo mer "klisj" vil du få i bunnen av formen - men det er ingen hindring!

Slik gjør du, for å lage en stor langpanne med clafoutis: 

Smelt 100 gram smør i en kjele. 

Bland sammen 200 gram Bakefris Hvetemelerstatning for Finbakst og Mat, 100 gram sukker og 1 ts vaniljesukker. 

Visp inn 8 egg, to - tre av gangen, og 4 dl melk. 

Tilsett nesten alt det smeltede smøret - men hold igjen nok til å smøre langpannen raust. Du kan gjerne bruke en stor ildfast form istedet. 

Fordel frukten / bærene jevnt i formen, og hell røren over. 

her stekes!

Stek midt i ovnen, først 10 minutter på 210 grader, så setter du ned temperaturen til 180 og steker i 20 minutter til.

Clafoutis med fruktrester. Sommermat!

La den kjøles ned litt før du kaster deg over. Den blir ikke den vakreste desserten i verden, men det kan man gjøre noe med ved å gjøre som franskmennene pleier, og drysse over litt melis. Serveres veldig gjerne med litt vaniljesaus eller -is. 

Det er også helt tillatt å pakke stykker av kald Clafoutis i en boks og ta med på stranden (hvis det skulle bli noe igjen)

Den er god i minst tre dager - Nyt!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits