Smak av sommer



 

Rabarbra gror villig i hager over hele landet, men kan også kjøpes rimelig i sesongen. 

Kokt sammen med ørlite vann og akkurat passe med sukker (hva som er "akkurat passe" her, er opp til hver enkelt. Til kompott, som her, liker jeg å bruke omtrent 600 gram sukker til en kilo rabarbra - og en vaniljestang, for luksusens skyld) kan det bli til både saft, suppe og kompott. Aldeles rå bringer den tilbake barndomsminner om syrlige stilker dyppet i sukker og knasket som godis. Ah, sommer!

Da denne kompotten var vel avkjølt, lagde jeg en kakerøre av seks egg, som jeg pisket til en tykk eggedosis med 400 gram sukker. I dette helte jeg 200 gram smeltet smør, mens maskinen gikk stille. Deretter fulgte 250 gram av Bakefris hvetemelerstatning for finbakst og mat sammen med 2 ts bakepulver. 

  

Røren ble helt i formen (som IKKE var smurt), og kompotten fordelt oppå. For å få litt rabarbra nedi kaken, stakk jeg slikkepotten litt tilfeldig rundtomkring i formen før den ble satt i ovnen på 180 grader. 

Etter omtrent 40 minutter var pinnen jeg stakk nedi, aldeles tørr da den kom ut igjen. Takket være manglende fett langs kanten på formen, sank kaken ikke sammen mens den ble avkjølt - og dermed var det bare å skjære solide stykker og dele i godt selskap!

 



 

5 kommentarer

Vilde

12.07.2016 kl.02:23

Mmh det så skikkelig godt ut! :D

Bakefri ved Tove Gjersrud

29.07.2016 kl.10:46

Vilde: Takk! Del gjerne, og god sommer! :o)

Henriette Celin

12.07.2016 kl.09:35

Så knallgodt ut :-D

eveliin

12.07.2016 kl.11:52

den så knall god ut :D

Bakefri ved Tove Gjersrud

29.07.2016 kl.10:45

eveliin: Takk! Rabarbra er vidunderlig! God sommer!

Skriv en ny kommentar

hits