Eplekake - med variasjoner og biprodukterLitt på etterskudd kommer endelig oppskriften på eplekaken, som lovet: 

Rør 250 gram smør og 300 gram sukker hvitt. Tilsett 6 egg og 400 gram Bakefris hvetemelerstatning for finbakst og mat, sammen med 2 ts bakepulver. Ha i 1 ts vaniljesukker om du vil. Bland godt sammen, gjerne i maskin, Røren skal være fin og fast. 

Fordel røre i kakeform (nok till en stor form på 28-30 cm i diameter), langpanne (liten), eller muffinsformer. 

Skrell epler (jeg bruker alltid Golden Delicious, eller French Golden, som de også kalles. De har perfekt balanse syre/sødme, er å finne av god kvalitet hele året, og er ikke dyre, heller. Har du gode, modne epler i hagen, blir valget enda lettere!) og del dem i båter eller biter. 

Golden delicious. Fabelaktige epler!

Vend dem i sukker og kanel (ca. 100 gram sukker og 2 ts kanel for 5 epler). Stikk eplebitene godt ned i røren, i det mønsteret du måtte føle for. Muffinsformer kan fylles med epler på samme måte, eller med en teskje syltetøy, som jeg har gjort her. Stek ved ca. 200 grader til kaken er gyllent vakker og du får en trepinne tørr ut igjen etter å ha stukket den ned i midten. 

...stor og veldig små. Ferdig til steking!   ...det er ikke mye som skal til!

De søte små madeleineformene tok et kvarter, den store kaken 40 minutter. Den måtte jeg dekke med litt folie etter 20 minutter for å unngå at den ble svidd. Muffinsene, som jeg valgte å ha litt syltetøy i, tok omtrent 25 minutter. 


i madeleineform. Akkurat passe munnfull!   søte små - i madeleineformer. Passe munnfull!

Har du epler til overs, kan du rett og slett koke dem med littebitt vann (eller rom), til en nydelig eplemos. Server den i tilslørte bondepiker, bak den inn i boller, eller bruk den som dessert, helst småvarm, til vaniljeis. Eller lag klassisk Apfelstrudel, slik jeg gjør i dag. Oppskriften på den kommer i neste innlegg - men OBS! den er ikke for nybegynnere! 
 

Lykke til, god fornøyelse - og velbekomme!

Én kommentar

Hei, jeg er ny her og derfor tenkte jeg å kjøre en konkurranse på min blogg. Hvis du er fotograf og vil ha finere bilder så gir jeg en pakke med 45 Photoshop Actions fra Florabella. Sjekk ut mer informasjon på bloggen min.

Ønsker deg en veldig fin helg videre !!!

Skriv en ny kommentar

hits