Vannbakkels - magi med egg!

Vannbakkels er magisk. Intet mindre. Når det i tillegg er fantastisk godt, og lett å lage, så blir det gøy!

Slik gjør du: 

Smelt 125 gram smør i 2,5 dl vann. La det få et oppkok. Sett ned varmen til middels. 

Ha i 125 gram Bakefri hvetemelerstatning for gjærbakst (!). Rør godt, mens kjelen står på platen, til du får en deig som blir blank og fast. 

Sørg for at hele deigen får kontakt med bunnen av kjelen, uten at den blir svidd. Det er ikke nå du tar fem minutter og sjekker været. Det kan du derimot gjøre når du har tatt kjelen av varmen, og flyttet deigen over til en bakebolle. La den kjøles ned litt. Den bør ikke være varmere enn at du kan ta på den uten å brenne fingrene. Tilsett fire egg, og visp det hele i maskin til du har en deig som er blank og seig. Du kan godt ha i ett egg av gangen, slik alle andre oppskrifter ber om, men jeg har aldri brukt tid på det. 

              

Sett deigen i toppen eller klumper i god avstand fra hverandre på stekeplate med papir (jeg bruker sprøytepose, men det funker helt fint med skjeer). Stek ved 200 grader til de er gylne, lekre og faste rundt hele. Ta ut en, og sjekk, før du tar ut brettet. Hvis den er myk på sidene må de steke litt til. De små stekte jeg i 15 minutter, de store trengte over en halv time. Her finnes ingen klar fasit. Sett dem tettere sammen hvis du vil ha en kringle eller stang. 

La dem avkjøles før du fyller dem - enten ved å dele dem, eller ved å bruke en sprøytepose og stikke spissen inn under eller på siden. 

Bruk gjerne saltmat til å fylle - vi brukte røykelaks, urter, majones, sitron og krydder i denne:


...og bær og vaniljesaus i denne: 
Selv liker jeg dem nesten best som de er. Uansett: velbekomme! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits