Mor Monsen - til alle anledninger!Når vi er ute på tur og har demonstrasjoner eller deltar på messer, er Mor Monsen et fast innslag. En nydelig kake i langpanne, som passer til absolutt alle anledninger. Mange husker den fra Bestemors kjøkken - dette var en kake mange "alltid" hadde i en boks i spiskammerset, så man hadde noe å by på om det kom kaffegjester. 

Hjemme hos meg var den fast innslag i julen, og ofte også med til påske. Fordi den blir ganske fast er den ideell å pakke i boks og ta med på tur også. 

Slik gjør du: 

Pisk 500 gram mykt (IKKE smeltet) smør med 500 gram sukker til det er lyst og luftig. Tilsett saft og skall av 1 stor sitron, 500 gram Bakefris Hvetemelerstatning for finbakst og mat sammen med 4 ts bakepulver og 10 egg. Bland til du har en jevn og fin masse.

Fordel denne i en stor langpanne med papir, dryss over korinter (bruk rosiner om du ikke finner korinter), hakkede mandler og perlesukker. Stek ved 180 - 200 grader nederst i ovnen til kaken er gyllen, ca. 30  - 40 minutter. Sjekk med en trepinne at kaken er gjennomstekt. 

La kaken avkjøles i langpannen. Del den i passe store stykker, og legg i kakeboks med bakepapir imellom lagene for oppbevaring. Nytes med kaffe og godt selskap! 

 

Én kommentar

lisarorvik

03.04.2016 kl.12:19

Takk for en fin oppskrift :) (Ukens blogg konkurranse på min blogg nå, bli gjerne med)

Skriv en ny kommentar

hits