Sjokoladekake med appelsinNydelig kake som jeg bakte til påskefesten. Langpannekaken kan fylles med hva som helst, eller nytes som den er. 

Du kan gjøre det på denne måten: 

Smelt 300 gram mørk sjokolade med 300 gram smør. Jeg hadde i saft og skall av en stor påskeappelsin. La det være hvis du vil ha en annen smak på kaken. 

La det avkjøles litt før du rører inn et halvt beger med lettrømme, 6 egg, 150 gram sukker, 300 gram Bakefris hvetemelerstatning for finbakst og mat og 4 ts bakepulver. . 

Hell herligheten i en langpanne med papir og stek ved 200 grader i omtrent 20 minutter. Sjekk med en trepinne. 

Kaken kan spises som den er - men jeg valgte å skjære den til som et egg, og fyllle den med appelsinkrem. Den lagde jeg slik: 

150 gram smør smeltet jeg sammen med saften fra 2 appelsiner og 1 sitron. Deretter rørte jeg inn en blanding av 200 gram melis, 3 egg og 4 teskjeer Bakefris Hvetemelerstatning for finbakst og mat. Det hele fikk småkoke på lav varme til det var ganske tykt. Når kremen var helt avkjølt, presset jeg den gjennom en sikt for å få vekk klumpene og sitronsteinene. 

Tilslutt blandet jeg inn vispet krem av 2 dl fløte. 

Dette fordelte jeg på det nederste laget, og plasserte det øverste pent på toppen (jeg delte det i to, fordi det var litt for tynt å flytte hele på en gang. Juks? Kanskje, men jeg liker å gjøre ting enkelt!). Tilslutt helte jeg over glasuren, og pyntet med stjerner - ikke så veldig påskete, men det var det jeg fant i skapet. Man tager det man haver!

Glasuren kan du lage slik: 

Smelt 100 gram sjokolade med 50 gram smør, 150 gram melis og saften og finrevet skall av en stor appelsin (om du vil). Bytt ut appelsin med noe annet om du vil. Kaffe er godt, eller bruk en likør av noe slag, eller bringebærpure, eller... 

Avkjøl litt, og visp inn ett egg og 1 dl fløte. Avkjøl helt før du heller den over kaken. Vil du ha den tykkere, kan du sette den i kjøleskap etpar timer og vispe den opp før du pynter kaken. 

Et presto! Påskekake - eller bare en nydelig sjokoladekake til alle anledninger! 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits