Sveler!


Hadde en fabelaktig dag på Meny Hamar i dag! Stekte sveler til alle som ville ha - og det var mange. Tenkte å dele oppskriften med dere: det er enkelt og farlig godt. 

Slik gjør du:

Visp 6 egg sammen med 1 ss natron og 1/2 ts hjortetakksalt. Ha i 600 gram Bakefris Hvetemerstatning for finbakst og mat, 200 gram sukker og litt kardemomme (1 - 3 ts etter smak). Visp inn dette med en liter kefir. Ha i kefiren litt etterhvert, så blir det lettere å få klumpefri røre.

Til slutt rører du i 150 gram smeltet smør - gjerne varmt. 

Stekes på takke eller i tørr panne ved middels varme til de er lekkert gylne.Ikke forsøk å snu dem før det begynner å boble i kantene. 



Serveres med rømme og syltetøy, med smør, sukker og kanel, med frukt og is, eller med smør og brunost - eller bare som de er. 

Spis og vær glad!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits