Tortillas med mais

 Pakket i fuktig håndkle. Fyll, brett - og nyt!

Myke, gode tortillas. Fyll dem med det beste du vet. Det er fredag!

Slik gjør du (og det er MYE lettere enn du tror!) : 150 gram maismel, 150 gram Bakefris Hvetemelerstatning for Gjærbakst, 250 gram Bakefris Hvetemelerstatning for Finbakst og Mat, 1 ts salt, 1/2 ts natron, 1/2 ts bakepulver og 1/2 ts tørrgjær blandes sammen med 2 ss matolje og 3,5 dl lunkent vann. Bland til en smidig deig, og dekk med plast. La den hvile på benken i opptil en time. Skal du vente lenger med å steke; legg den i kjøleskap. 

Kjevle ut tynne, runde leiver. Bruk nok mel til at de ikke setter seg fast - snu ofte, og skrap deigrester av benken mellom hver leiv. Børst av overflødig mel før du legger dem til steking. Stek på VARM takke, eller i tørr stekepanne på høy varme. Snu når du ser små bobler over nesten hele leiven. Stek i omtrent et minutt på den andre siden. 

 Må kjevles TYNN - maks 1,5 mm. Men det er lett!         Når det bobler litt overalt, skal de snus!   

Legg ferdige lefser på en tallerken og dekk godt med et håndkle du har vridd i vann. Om de virker tørre når du tar dem av varmen, vil fuktigheten fra håndkleet gjøre dem myke igjen. 

Hvis du skal bruke dem senere - pakk dem godt inn i plast (helst i plastpose, så tett som mulig, før de er helt kalde. Hvis de virker tørre når du skal bruke dem; legg dem i et fuktig håndkle en stund. Lar du dem tørke helt; bare dypp dem lynraskt i vann før du pakker dem i håndkleet, så blir de myke igjen. 

Velbekomme!

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits