Solskinnsboller og kanelsnurrer- glutenfri, naturligvis!I helgen var vi på Meny Trekanten i Asker. Der hadde vi med oss smaksprøver på hva man kan lage av melblandingene våre; og noe av det, var nettopp varianter av boller. Denne gangen bakte jeg med Kesam, og det var riktig vellykket! Derfor vil jeg gjerne dele: 

Bland 300 gram mel med 1 pose tørrgjær, 150 gram sukker og 1 ts kardemomme eller annet krydder (jeg brukte litt kanel og koriander). Bland inn 1 egg, 50 gram mykt smør, 1/2 beger med kesam og lunken (gjerne såvidt over 40 grader) melk nok til at du får en seig, klissete deig (som en tykk røre). 

Sett til heving på et lunt sted, i omtrent 45 minutter. Tilsett nok mel til at du får en deig som er lett å håndtere. Dryss enda litt mel på benken, og bruk hendene eller et kjevle til å forme en firkantet leiv på omtrent 1 cm. Pass på at den ikke fester seg for hardt til benken.

​Her er det du velger hva du vil fylle med. Jeg laget solskinnsboller, og hadde da på ferdiglaget vaniljekrem som jeg smurte utover med slikkepotten. Vil du ha kanelboller, velger du om du vil pensle på smeltet smør og drysse over sukker og kanel, eller om du vil røre sammen mykt smør, sukker og kanel og smøre det hele utover. Alternativene er mange; dryss over nøtter, smør ut eplemos, lag makronfyll (50 gr malte mandler, 50 gr melis, 1 eggehvite, 1 ss fløte), eller hva med nugatti? Den bør i så fall varmes litt først, så den er lett å smøre utover! 

Rull sammen deigen, bruk en skrape underveis for å løsne hvis den har satt seg litt fast. Trykk litt på hver ende når du er ferdig, for å jevne rullen litt. Skjær skiver på 3-4 cm, og plasser på papir på stekebrett. Hvis du vil, kan du pensle med egg, eller drysse over perlesukker eller mandelflak eller nøttebiter eller.... 

         


Stek på 200 grader til de er gylne og vakre. NYT! 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits