Skolebrød - glutenfritt & supergodt!Jeg har aldri skjønt hvorfor skolebrød heter skolebrød. Jeg kan knapt forestille meg noe som passer dårligere som skolemat, egentlig. Like fullt: det er noe ved prosessen i å tygge seg sakte innover mot det syndig gode senteret av myk & vidunderlig vaniljekrem. Eller evt. fort. Noen velger det. 

Her er hvordan: 

Bruk 300 gram Bakefris Hvetemelerstatning for gjærbakst, 150 gram sukker, 1 ts kardemomme og 1 pose tørrgjær - og 1/2 ts salt. Bland dette sammen, gjerne i maskin, med 50 gram mykt smør, 1 egg og 3,5 dl lunken melk. Jeg foretrekker lettmelk. Deigen skal være klissete og myk. Skrap ned det som måtte ha lagt seg rundt kantene, og sett til heving ca. 45 minutter. 

Tilsett akkurat nok mel til at du kan forme fine boller med hendene. Sett dem på brett med bakepapir, og klem dem ned litt, til de er omtrent 3 cm tykke. 

Finn fram vaniljekremen (den ferdige fungerer helt fint) og legg en generøs teskje på midten av hver bolle. Stek herligheten på 200 grader til de er gylne og vakre, og du får en hul lyd når du banker lett på undersiden. 

Når bollene er avkjølt, lager du en ganske tyntflytende melisglasur av melk og melis, og heller kokosmasse på en tallerken eller i en lav bolle. Bruk en smørekniv eller spatel til å smøre glasur på bollene, og så trykker du det hele ned i kokosmassen.

Sim sala bim! Skolebrød!

TIPS! Hvis du vil fryse skolebrød, anbefaler jeg at du gjør det før de pyntes - melisglasuren har for (u)vane å falle av når den tines, og er ikke egnet for varming i ovn eller mikro, slik det ellers er lurt å tine boller. 

OBS! Denne oppskriften vil IKKE fungere med andre glutenfrie melblandinger! 

5 kommentarer

Iselin Renée

06.03.2016 kl.11:28

ÅÅh det er så godt :) Prøvde å lage en glutenfri og sukkerfri variant en gang, kanskje jeg må finne frem oppskriften igjen :)

Katarina Hansen

06.03.2016 kl.12:43

Det så sykt godt ut :-) Ha en fin søndag!

Bakefri ved Tove Gjersrud

07.03.2016 kl.11:30

Katarina Hansen: Takk skal du ha - håper du også hadde god helg!

Cathrine

06.03.2016 kl.18:31

Skal prøves :) så fantastisk ut.

Bakefri ved Tove Gjersrud

07.03.2016 kl.11:30

Cathrine: Det er lett som en plett. Kos deg!

Skriv en ny kommentar

hits