Rullekake - glutenfri, naturligvis - og melkefri, om du vil!

En med sjokolade, en med bringebær. Nyt!

En av de mest populære kakene vi hadde på Bakefri, var rullekaken med bringebær. Personlig foretrekker jeg den med sjokoladekrem - men det er jo det vakre med rullekake; du kan fylle den med akkurat det du vil!

Slik gjør du: 

Visp 4 eggeplommer og 2 hele egg sammen med 150 gram sukker til en tykk og luftig eggedosis. Sukkeret MÅ være helt oppløst. Vend inn 100 gram Bakefris Hvetemelerstatning for Finbakst og mat sammen med 1 ts bakepulver. 

Dekk en stekeplate eller langpanne med papir (viktig å dekke godt til kantene også), og fordel røren så jevnt som du bare kan. 

Stekes på 200 grader, midt i ovnen, til den er gyllen og fin, og du får en pinne helt tørr ut når du stikker i den. Sjekk etter 12 minutter. Så kommer det tekniske: ta kaken ut av ovnen, dryss over litt sukker og legg et nytt bakepapir på toppen. Legg så et kaldt stekebrett eller noe annet på samme størrelse, over, og snu det hele rundt. Løft av det varme stekebrettet, men la bakepapiret være. Vri opp et kjøkkenhåndkle eller en stor klut, i kaldt vann og legg den over kaken.La den avkjøles før du tar av papiret, og fordeler syltetøy, sjokoladekrem eller noe annet godt, i et TYNT lag over hele kaken. Ta tak i papiret på den ene enden, og rull forsiktig sammen. Sørg for at den første kanten blir jevn, så går resten som en lek.

Pass bare på at hvis du vil bruke krem av noe slag, eller annet fyll som lar seg påvirke av varme, sørg for at kaken er helt avkjølt før du fyller og ruller. 

Tips: Ruller du kaken på tvers, så får du større skiver!Skjær i skiver, helst med brødkniv, og server med det beste du vet. Velbekomme!

 

 

 

 

2 kommentarer

Elise

02.03.2016 kl.17:41

Ååå, nam!

Bakefri ved Tove Gjersrud

02.03.2016 kl.17:42

Elise: Jepp! Kjempenam! Og lettere enn mange tror! ;o)

Skriv en ny kommentar

hits