Solsikkebrød - en glutenfri vinner i matpakka!



Et saftig, godt brød med myke frø. Lett å skjære fine skiver som ikke smuldrer bort etter noen timer i sekken. 

Slik gjør du: 

Bland 350 gram av Bakefris Hvetemelerstatning for Gjærbakst med 1 ts salt, 2 ts sukker, 1 pakke tørrgjær, 100 gram grov bokhvete og 150 gram solsikkefrø. 

Tilsett 1/2 dl olje, 5 dl lunkent vann (ca. 40 grader) og 1 egg (kan sløyfes). Hvis du kan, blir brødet enda litt bedre (og får mer farge) om du bruker 2 dl kald lettmelk og 2 dl varmt vann. 

Rør, gjerne i maskin, til deigen er klissete og seig. La stå til heving på lunt sted i ca. 45 minutter.  

Tilsett nok mel til at deigen er fin å håndtere (ca. 100 gram). Ha deigen i former, eller lag rundstykker / brød for hånd. Pensle med egg, melk eller olje og dryss over solsikkefrø til pynt. Om du vil. 

Stekes ved 225 grader til det er hard skorpe rundt hele. Rundstykker og brød uten form bør sjekkes etter en halvtime, store brød i form etter en time. (Steketiden vil variere med ovn, størrelse på brød og - har jeg inntrykk av - vær og dagsform. Du må alltid sjekke!)

La brød avkjøles helt før du skjærer i det. Hvis du skal fryse brød i skiver, vent i minst åtte timer før du fryser det.  

Av denne oppskriften lager jeg ett mellomstort brød i form, og to-tre rundstykker. 

Spis og vær glad!



 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

bakefri

bakefri

16, Norge

Kategorier

Arkiv

hits