Kokoskake!

Den kaken vi alltid hadde i disken på Bakefri, og som vi aldri endret oppskriften på, var kokoskaken. En saftig, ikke altfor søt bunn med tyggemotstand fra kokosen, fylt og dekket med myk og mild sjokoladekrem. Den holder seg i kjøleskapet i minst en uke, så det er ingen fare om det skulle bli noe igjen. Kakebunnen: 

Pisk 8 egg (hvis du vil ha en ekstra fin bunn, erstatter du fire av eggene med 10 eggeplommer) og 350 gram sukker til eggedosis. Alt sukkeret må være helt oppløst, og dosisen lett, lys og kremete. OBS! Dette tar tid: la den gjerne gå i maskinen i et kvarters tid.

I dette vender du inn 100 gram av Bakefris hvetemelerstatning for finbakst og mat, 100 gram kokosmasse og 2 ts bakepulver.  For å få vakkert gul kake (påsketips!) tilsetter du 1 ts malt gurkemeie. 

Fordel røren i kakering eller springform på ca. 24 cm. OBS! Ikke smør kantene! Da vil ikke kaken falle sammen etter at den er stekt! 

Stekes ved 200 grader midt i ovnen i ca. 45 minutter. Testes som alle andre kaker: stikk en trepinne i midten av kaken. Hvis den er tørr når den kommer ut igjen, er kaken ferdig. Legg evt. over et bakepapir eller aluminiumsfolie mot slutten av steketiden hvis kaken ser ut til å bli for mørk. 

La kaken avkjøles på rist. Del den i to eller tre lag med en brødkniv. Det gjør ingenting om det smuler litt - det er bare å lappe det sammen igjen når du fyller kaken. 

Fyll og dekk den med sjokoladekrem, som du lager slik: 

300 gram mykt smør piskes sammen med 1 egg, 250 gram melis og 1 ss kakao til det blir en myk og lys krem. Tilsett 75 gram smeltet og litt avkjølt kokesjokolade, og pisk igjen til alt er godt blandet sammen. 

Når kaken er dekket, kan du pynte den som du vil - vi hadde alltid bare litt mer kokosmasse rundt kanten. 

Oppbevares i kjøleskap, men la den gjerne få en time eller mer i romtemperatur før den skal spises - for sjokoladekremen stivner når den blir kald.  

Du kan selvfølgelig velge andre kremer å fylle kaken med, eller lage sjokoladekremen med melkefri margarin. Sjokoladekremen kan også brukes til masse annet. Tips om denslags kommer etterhvert. 

Nyt!

 

 

6 kommentarer

Emilie Andrea

27.02.2016 kl.15:23

Nam! det så veldig godt ut:)

Bakefri ved Tove Gjersrud

27.02.2016 kl.17:51

Emilie Andrea: Takk! Den pleier å være minst like god som den ser ut. Prøv den gjerne! Husk at du får Hvetemelerstatning fra Bakefri på nesten alle Meny-butikker... :o)

Samantha

29.02.2016 kl.15:05

I love this cake so much! I'm so glad you are posting recipes here! You always had the best cakes!

Bakefri ved Tove Gjersrud

29.02.2016 kl.15:27

Samantha: Thank you! I am glad you like it - and hope you will get lots of good experiences from baking with our flour mixes. Please follow the blog for more recipes. There will be lots more!

Oda

03.04.2016 kl.09:50

Hei! Dette var jo favorittkaka mi frå Bakefri! Nam :-)

Kan denne kaka lagast dagen i forvegen, eller er den best med det same?

Bakefri ved Tove Gjersrud

03.04.2016 kl.11:48

Oda: Den kan med fordel lages dagen før - den er best når kremen har fått satt seg skikkelig i kjøleskap. Ta den helst ut av kjøleskapet en time eller to før du skal spise den.
Den holder seg like god i mange dager. God fornøyelse!

Skriv en ny kommentar

hits