Helg = pizza!

For en enkel, super pizzabunn, som du kan lage ferdig i forkant eller steke med fyll på direkten: 

Bland ut 300 gram hvetemelerstatning for gjærbakst med 1 ts salt, 1 pose tørrgjær, 3 ss olje og 4 dl vann. Du kan tilsette et egg om du vil, men bruk da bittelitt mindre vann. Rør, gjerne i maskin, til deigen er klissete og småseig.  

La heve i omtrent 45 minutter. Tilsett litt mer mel, akkurat nok til at deigen blir fin å håndtere. Kjevle eller trykk ut deigen - dette skal være nok til en stor langpanne, ganske tykk sådan. Deigrester er godt å steke til rundstykker eller brødsticks! (Pensle gjerne med litt olivenolje og dryss grovt havsalt over!)

Hvis du vil forhåndssteke, så setter du den rett i ovnen på 250 grader, og lar den stå til overflaten er tørr og fast (ca. 8 minutter). Ta den ut av ovnen, og avkjøl den nesten helt på rist, før du legger den tilbake på kaldt stekebrett og dekker med plastfolie. Så kan bunnen stå klar, på benken eller i kald ovn, til du skal lage den ferdig og servere.  

Bakefris pizzasaus: 1 lite glass tomatpure, 3 ss ketsjup, 1 finhakket kinesisk hvitløk, 1 finhakket rød chili, 2 - 3 dråper tabasco, tørket eller frisk oregano, basilikum og timian, 2 ts salt og 3 - 4 sveiv med pepperkverna. Blandes og smøres utover rå eller halvstekt pizzabunn. Dryss over rikelig med ost, og fordel det du måtte føle for å ha på. Her er det bare fantasien og egen smak som setter grenser! Stek i så varm ovn som mulig (gjerne 300 grader, MINST 225) til osten er smeltet og pizzabunnen gyllen og sprø. 

Pizza på rå bunn bør stekes nederst i ovnen, halvstekt bunn midt i. Velbekomme! 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

bakefri

bakefri

16, Norge

Kategorier

Arkiv

hits