Mer om quiche - Frankrikes svar på pizza!Quiche er glitrende restemat. Bruk grønnsaker og kjøtt eller fisk du har igjen fra middagen, og finn dine egne favoritter!

Bakefris varianter var:

Bacon / Broccoli - lettstekt bacon, omtrent 100 gram, og et halvt hode broccoli i hver pai. Her tilsatte vi ingen urter, men litt salt og pepper.

Kylling og sopp - kyllingfilet stekt gyllen med salt og hvit pepper, og champignon brunet i olje / smør. (For perfekt, saftig kyllingfilet: ha kyllingen med "åpen side" ned i veldig varm panne, med litt olje. Dryss på salt og hvit pepper. Når fileten har fått fin farge på den ene siden; snu den, ha på mer salt og pepper, sett lokk på pannen og skru varmen ned til 5-6 (hvis platen går til 9). La den ligge der og surre til den andre siden også er brungyllen og vakker. La den hvile litt før du skjærer i den - enten det er for å ha den i en quiche eller for å nyte til middag!)

Spinat og fetaost - vi brukte enkelt og greit en liten pose med frossen, hakket spinat på to paier - varm den i en gryte med littebitt vann, og bland det hele med egg, melk og fløte. Bruk godt med salt og pepper for å få best smak - og tilsett gjerne litt hvitløk om du liker denslags. Hell det hele over 100 gram ost (for eksempel Norvegia) og 1 liten pakke med fetaost i småbiter, i paiformen. 

Andre forslag:

Vegetar: bruk for eksempel broccoli, aubergine, squash, paprika og løk (alle grønnsakene, unntatt paprikaen, bør forvelles eller stekes litt først - det er derfor rester er helt suverent!). Server med tomatsalat. 

Fisk: middagsrester av kokt fisk er storveis; inkluder gjerne blomkålen og gulrøttene også! Ellers kan også røkelaks brukes, gjerne med biter av asparges eller annet godt. Noen liker også krepsehaler. 

Røkt svinekjøtt av alle slag, gjerne med purre og / eller løk. 

Det er i grunnen bare fantasien som setter grenser. Så lenge du har paideig, er det lett! Del gjerne dine beste tips også!

Lykke til!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

bakefri

bakefri

16, Norge

Kategorier

Arkiv

hits