Quiche Lorraine

Lag en paideig: 

300 gram hvetemelerstatning finbakst og mat, 150 gram smør, 3 egg, 1/2 dl vann og en teskje salt. 

Eltes sammen til en jevn deig, pakkes i plast og legges til kjøl i minst etpar timer. Den holder fint i kjøleskap i minst en uke, så dette kan gjøres i god tid!

Kjevle deigen til omtrent 3-4 mm tykk, og kle en paiform på ca. 24 cm i diameter. Hvis du har dårlig tid, kan deigen også trykkes ut i formen når den er nylaget og myk. Pass på at det ikke er hull i deigen i kantene - eller bruk en form med fast bunn. Deigen du har igjen, kan du bruke senere. Den kan også fryses. 

Fordel 150 gram skinke i strimler, 100 gram purre i skiver og 150 gram ost i formen. Dryss gjerne over litt basilikum, oregano og timian. Hell over en blanding av 1 dl fløte, 2 dl melk og 3 egg - pass på så det ikke renner over! 

Stekes nederst i ovnen på 200 grader, til både deigkanten og fyllet er gylne. Det tar minst 45 minutter, men avhengig av ovn kan det ta litt lenger tid. Fyllet skal være nesten fast. La den avkjøles litt før du skjærer i den. Det beste er egentlig å avkjøle den helt, og så varme den opp igjen. Derfor glitrende festmat; den kan med fordel lages ferdig dagen før!

Server med salat - og NYT!



 

4 kommentarer

Katarina Hansen

22.02.2016 kl.11:44

Nam så digg :-)

lisarorvik

22.02.2016 kl.12:33

Dette så godt ut :)

Anne

22.02.2016 kl.12:47

Ser deilig ut - skal prøve denne. Men tror det må være 2 dl melk - ikke liter?

Tove Gjersrud

22.02.2016 kl.13:39

Hei Anne - selvfølgelig er det 2 dl. Rettes sporenstreks - takk skal du ha!

Skriv en ny kommentar

bakefri

bakefri

16, Norge

Kategorier

Arkiv

hits